Ιστουρίζ – Ταγιάνι καταδικάζουν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και στηρίζουν Ελλάδα

Μήνυμα ευρωπαϊκής στήριξης στην Ελλάδα για το προσφυγικό και απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα έστειλαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και πολιτικοί στο συνέδριο της ΝΔ.

Στήριξη στην Ελλάδα στο προσφυγικό, αλλά και απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας με τελευταίο “κρούσμα” τη συμφωνία με τη Λιβύη, εξέφρασαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και πολιτικοί στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αντόνιο Λοπέζ Ιστουρίζ στην ομιλία του ξεκαθάρισε: “Θα καταγγέλλουμε την δίωξη της ελευθερίας του τύπου όπου και αν συμβαίνει. Και θα σταθούμε δίπλα στην Κύπρο, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, με όλη την οικογένεια του ΕΛΚ. Θα συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, που υποβαθμίζουν και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.”

Δήλωσε επίσης ότι: “Θεωρούμε ακόμα ως αυθαίρετες, παράνομες και μη αποδεκτές τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου Μνημονίου Συνεργασίας με την Λιβύη αλλά και την ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας στον ΟΗΕ με συντεταγμένες μονομερώς ορισμένες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στις θαλάσσιες αυτές ζώνες.”

Σημείωσε επίσης ότι στην Ευρώπη σήμερα υπάρχει μία ακραία πόλωση στο θέμα της μετανάστευσης, μεταξύ αυτών που επιθυμούν να κλείσουν την πόρτα σε όλους όσους έρχονται, ανεξαρτήτου της κατάστασης τους και αυτών που θέλουν να τους φέρουν όλους, χωρίς κανένα κριτήριο.

“Χαιρόμαστε που ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ένας μακροχρόνιος φίλος του ΕΛΚ, και ο νέος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα προώθησης του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, θα επιβλέπει αυτή την σημαντική πολιτική. Ο Μαργαρίτης είναι ένα λαμπρό παράδειγμα, μαζί με την Στέλλα Κυριακίδου από την Κύπρο, αλλά και όλους τους Επιτρόπους του ΕΛΚ και άλλους υψηλόβαθμους εταίρους σε πολλές συνεργασίες, μίας σταθερής και ισορροπημένης ηγεσίας που η πολιτική μας οικογένεια παρουσιάζει με συνέπεια εκ μέρους των Ευρωπαίων πολιτών”, πρόσθεσε ο κ.Ιστουρίζ.

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι μιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε ως προς το μεταναστευτικό ότι “Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα. Θα είναι ολέθριο λάθος και τεράστια καταστροφή τόσο για τη Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη” και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός του Δουβλίνου.

“Η Τουρκία επιδεικνύει επιθετική στάση τόσο στην Κύπρο όσο και στο προσφυγικό. Θα πρέπει να το σταματήσουμε” είπε επίσης στους δημοσιογράφους ο κ.Ταγιάνι, ζήτησε όμως ταυτόχρονα να συνεχιστεί ο διάλογος με την Τουρκία για το μεταναστευτικό, για τη λύση του οποίου όπως είπε πρέπει να δουλέψει η Ευρώπη συνολικά.

Ο κ.Ταγιάνι εξέφρασε επίσης στήριξη στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι ο μόνος δρόμος είναι οι επενδύσεις, η μείωση της φορολογίας και η ανάπτυξη. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε ότι η ΕΕ χαιρετίζει τη μείωση της φορολογίας και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ενώ είπε μάλιστα ότι: “Ο Μητσοτάκης είναι σημαντικός για το ΕΛΚ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *